Home » Trudnoća i porod » Tata, mama stižem k vama!

Tata, mama stižem k vama!

Prijava za radionice u STUDENOM 2016.

Četiri puta godišnje (Veljača, Svibanj, Rujan, Studeni) održavamo radionice pod nazivom Tata, mama, stižem k vama na kojima kroz šest dana unutar dva tjedna razgovaramo s trudnicama nastojeći ih pripremiti na najveći događaj u životu – rođenje vlastitoga djeteta.

Slijedeći laičku inicijativu koja je u svijetu već dugo prisutna i prepoznata kao pomoć “mama mami”, što smo preformulirali u pomoć “roditelj roditelju”, budući da na našim radionicama sudjeluju i tate. Svaka trudnica može izabrati teme koje je zanimaju: Put u tajnu života moga djeteta, Čudesne promjene-trudnoća – pogled iznutra, Vježbe u trudnoći, Priprava za porod – disanje, opuštanje i tiskanje, Porod, Prva komunikacija s djetetom, Zašto odabrati dojenje, Put ka uspješnom dojenju, Njega djeteta u prvim mjesecima te Suvremene platnene pelene.

Voditeljice radionica i same su, neke i po više puta, prošle iskustvo trudnoće, poroda i dojenja, samostalno se educiraju uz povremenu pomoć stručnjaka i neprestano prate najnovije spoznaje putem Interneta, stručnih tiskovina i ostalih medija.

Ostvarena je suradnja i sa zadarskim Odjelom za ginekologiju i porodiljstvo na čiji stručni tečaj priprave za porod trudnice uvijek upućujemo.
Bolnički tečaj započinje svaki prvi utorak u mjesecu

Osobitost je pristupa udruge Izvor u tome što budućim roditeljima ostajemo na raspolaganju i nakon što radionice prođu, tako da nas uvijek mogu nazvati i zatražiti bilo razgovor, potporu, mišljenje, razmjenu iskustva ili informaciju, bilo fizičku pomoć u kućanstvu (koja je vrlo važna majci u prvim danima nakon poroda).

Predavači su:

Josipa Kardum – Njega djeteta i platnene pelene