Home » O nama

O nama

Udruga za obitelj i roditeljstvo Izvor nastala je u Zadru, u siječnju 2005. godine. Osnovalo ju je nekoliko roditelja svjesnih da današnje društvo nije sklono ni roditeljstvu ni djeci te s iskustvom nemogućnosti prolaženja cjelovite priprave za porod koja bi uključivala i onu, osobito zanemarenu, duhovnu pripravu, kao i tjelesnu i duševnu, te pripravu za dojenje.

Zbog toga smo odlučili u vlastitome gradu učiniti svoj mali korak ka stvaranju pozitivnijega okružja za roditelje i djecu.
S tim ciljem počeli smo se okupljati svake srijede u 18 sati u prostorijama samostana Sv. Frane u Zadru želeći staviti svoje iskustvo, znanje, vrijeme i dobru volju na raspolaganje svim budućim i sadašnjim roditeljima, pokušavajući ih ohrabriti za najzahtjevniju, ali i najljepšu ulogu u životu, koja je danas, nažalost, popraćena brojnim strahovima pa i predrasudama.

Ime udruge

Izborom imena IZVOR želimo simbolički naglasiti predmet našeg interesa : začeće, trudnoću i porod kao izvor života, majčine grudi kao izvor hrane za dijete, djecu kao izvor ljubavi i života za roditelje i roditelje kao izvor ljubavi i života za djecu. I na koncu, ime IZVOR govori i o samoj ljubavi – izvoru života svega stvorenog, zbog koje i u kojoj svakom djetetu, od samog začeća pristupamo kao neprocjenjivom i nezamjenivom daru.

Logotip i moto

logo

Predstavlja stilizirane likove majke i oca koji u zagrljaju drže dijete. Žuta boja kruga aureolom okružuje obitelj ističući njezinu svetost.
Moto “Čudesno i predivno, mudro i s ljubavlju…” je izvučen iz knjige psalama.